Forhistorien_Ebbe

Forhistorien- Februar til August

kremering
kremering
Plakater på alle legekontor
Plakater på alle legekontor
90ecda9b-7460-41ce-bc85-f6ca0bd63362
90ecda9b-7460-41ce-bc85-f6ca0bd63362
images
images


Hendelsesforløpet:      (NB, denne blir nok skrevet om, da ting faktisk skjer)

 

 • 1.Februar- Norges øyne er på Kina, med Coronavirus og hamstring av medisiner. 
  Se dagrevyen fra 1. februar. 
 • 2. februar- Nordhordaland legevakt opplever enorm pågang av personer med influensasymptomer. 
 • 3. februar- 200 registrerte tilfeller  av kraftig influensa i Alver i løpet av en enkelt dag. Pressen pisker opp katastrofestemning og alle  landets nyhetskanaler inntar Knarvik. Aldri har Knarvik senter vært så hyppig avbildet i mediene, og alle vet at det bygges nytt helsehus i Alver Kommunes nye administrasjonssenter.   
 • 5. februar  var over 1000  personer registrerte   med en influensa, som myndighetene kunne bekrefte at det ikke var Korona-viruset, eller  at det ikke er en KJENT versjon av viruset . Viruset var kjent for at det kunne mutere, pga den raske spredningen.    Nordhordaland legevakt får støtte fra Nasjonal Helseberedskap til å håndtere behovet for leger i kommunen. 
 • 9. februar stenger alle skoler og barnehager, både fordi for mange av de ansatte lå nede med sykdom, men også fordi folk sluttet å sende barna på skoler og barnehager av frykt for smitten. Journalistene begynnte å raportere fra andre siden av Nordhordalandbroen, de våget ikke å komme for nært. Flere droner fløy ulovlig over Knarvik i disse dager.  Nordhordlandshallen ble rekvirert til sykestue. Sivilforsvaret kalles inn for å hjelpe.  
 • 15. februar  er over 7000 registrert smittet og 10 har dødd av smitten.  En fjerdedel av Alvers innbyggere er syke.  Resten holder seg innendørs. Sivilforsvaret deler ut mat, slik folk skal slippe å gå ut og risikere smitte. 
 • 25. februar  er 15000 registrert smittet.  Dette er halvparten av befolkningen i Alver.  500 personer er  døde. Flyttbare krematorier blir trillet inn og plassert utenfor Norhordalandshallen. Kirkeklokkene ringer kontinuerlig i Knarvik. Og bilder av røyken som veller opp foran Knarvik Kirke går verden rundt.  
 • 29. februar  Unntakstilstand  utlyses i Alver, tilsynelatende friske personer fraktes ut og settes i interneringsleire på skoler i Åsane.  Skolene voktes av politiet og militæret.  På Kyrkjekrinsen skole bryter det ut sykdom, og militæret  åpner ild mot folk som prøver å flykte.  Bildene ryster en hel verden.  Etter denne hendelsen blir det presseforbud i Vestland fylke.  Kun uttalelser fra offisielle personer forteller om hvordan sykdommen ikke ser ut til å være ferdig. Syke personer prøver å ta seg over nordhordalandsbruen, og det blir besluttet å sprenge broen. 
 • 5 mars. Alle veier, havner og flyplasser  i Vestland stenges .  Pressemeldingene forteller om at det ikke lenger er levende personer å se ute i Alver kommune og at området er regnet som under karantene, å bryte det forbudet vil føre til at man ikke slipper ut av området. 
 • 31. mars. Norge er i unntakstilstand. Portforbud innføres, folk som kan, jobber hjemmefra. Leger og sykepleiere får ikke forlate sykehusene. Militæret, sivilforsvaret og diverse hjelpeorganisasjoner settes i aksjon med å sørge for utdeling av matvarer på en mest mulig rettferdig måte. Strømselskapene må levere gratis, slik ingen skal bli uten strøm når inntektene uteblir. Så også internett og telefontjenester. 


Dette er det spillerene vet om hva som skjer på fastlandet.  31. mars er sist gang de har nok strøm til å følge med på nyhetene.  


Sykdommen har dere alle sett. Det starter som en helt vanlig influensa. Det starter med  feber , hoste , sår hals, hodepine, muskelsmerter og slapphet.  Coronaviruset ble utelukket kjapt, ikke tette nok  luftveier, og prøver viste at det var mer likt svineinfluensaen enn noe annet, men allikevel så var det noe nytt. Det kom med en voldsom stivhet i leddene, og noen fikk underlige streker under huden som om det var en slags blodforgiftning uten at det kunne påvises. Viruset svekket også syn og hørsel og etter en tid ble pasientene apatiske.  Neste ledd var at pulsen faller, bevisstløshet inntreffer og til slutt stopper hjertet.  


Det var mye snakk om pasient null. Om Influensa Morten, som en versjon av Tyfus-Mary, kvinnen som var  asymptomatisk smittebærer da de rike i New York fikk oppleve en sykdom som vanligvis spredt seg blandt fattigere lag av samfunnet.  Ryktene gikk om at det måtte være en av legene på legevakten, men når de alle var borte ble de fritatt for mistanke.  De var blandt de første som måtte gi tapt for sykdommen. 


Sykdommen endret seg. Tidsrammen endret seg. Det gikk fra 3 ukers sykeleie før de alvorlige symptomene viste seg, til  en uke. Og mer alvorlig, ingen med symptomer ble friske igjen. ALLE ble verre og verre. 


De fleste av dere flyktet ut på øyen før 25. februar. Dere hadde med dere radioer med batteri  nok til at dere kunne  følge med fra til unntakstilstanden på landsbasis ble utlyst, men rett etter det tok batteriene slutt. Dere observerte at myndighetene enten i form at militæret , kystvakten eller politiet  stoppet alle privatbåter som prøvde å komme seg vekk. Alle ble ført ombord på et stort skip som lå ute mot Fedje et sted. Dere så også at de evakuerte folk fra fastlandet, men dere valgte å ligge lavt. Alle  dere var tilsynelatende friske, og med reportasjene om Kyrkjekrinsen skole i minnet, så holdt dere en lav profil inntil lageret med hermetikk ble lav og dere har blitt ignorert av vaktbåtene etter den tid.