Stormvarsel

Stormlaiver


Kommende, nåværende og

tidligereStormvarsel blir satt opp 19-23.7 -17.

Zit. 1. Fridoar 1550

Det er vår i den Store sumpen. Vinterens kulde var brutt og  mygg og knott summet som vanleg over myra. Veiene var lettere å finne siden vann-standen i sumpen var sunket.  Presteskapet ventet seg storinnrykk til vårsermonien som ble holdt 1. Fridoar og guidene gledet seg over atter å få gode penger for å guide pilgrimmer ut til tempelet. Men det ville nok være færre pilgrimmer ved tempelet nå som det var brutt ut krig mellom Sakeltia og Omania mot Driva. Spenningen mellom Saria-Tynia og Stryzia er også mer påtagelig. Det har vært trollår, grøden feilet i 1544 over hele verden, det har vært en unaturlig kald vinter. Mange føler at de trenger svar på hva de bør gjøre, så noen pilgrimmer kommer til å trosse farene for å få noen beroligende ord. Samtidig ved at de at presteskapet ved Zit bare snakker sant. Så intet godt svar er garantert.

Ved tempelet går livet sin vante gang. Prestene og prestinnene lærer opp novisene, mens priorinnen passer på at prestene og prestinnene skal huske sine oppgaver.

På vertshuset jobber personalet overtid for å få vasket og shinet huset klart til å ta imot alle de som vil spise der. I travle tider er det ikke tid til å vaske rundt, så de må sørge for at det er ekstra rent nå. Feie ut mus og støv og gamle spøkelser.