Spilltype

Stormlaiver


Kommende, nåværende og

tidligereSPILLTYPE:


Som før sagt, dette er en plottlaiv med reddverdenplottet.

Men på forskjellig måte enn det vanlig reddverdenplottet. Man skal ikke bare plotte seg i vei gjennom ting, finne den magiske dimpen, gjøre ritualet, bli sur fordi noen hindrer en, drepe de rollene som står i veien...

Det skal diskuteres. Dette er ikke laiven der man springer på jakt etter plotthint, de må finnes, men det skal diskuteres hvordan.


Spillerene er først og fremst sin rolle. De er karakterer som må kunne forsvare sine handlinger for de andre rollene. Det nytter ikke si; "Dette vil redde verden!". Man må f.eks si: "Jeg mener at vi skal drepe demonen fordi den er en demon og gudene liker dem ikke, men også fordi den har som mål å ta over verden og gjøre alle mennesker til slaver. Og jeg har på ingen som helst måte tenkt å ende opp som slave. Det byr meg også imot ut fra min religiøse overbevisning og frihetsbehov at dette vesenet får lov til å prøve på dette. Jeg vil heller dø enn å la dette beistet, som også lukter ille, fortsette! Om noen har noen bedre ideer enn å drepe den for å stoppe den, lytter jeg gjerne, men stoppe den må vi."

Ergo, jeg vil at folk skal snakke sammen, ha opphetede diskusjoner, komme fram til løsninger i fellesskap.


Det er minst to paralelle og like viktige oppgaver her!


Sakelterne og den omanske general skal ha forhandlinger, forbrødring og avtaleinngåing som agenda. Den avtalen de gjøre vil styre en del av spillet på Stormens Hjerte. Den vil legge direkte føringer på hva som skjer under de forhandlingene som kommer på Stormens hjerte.  Og hvordan det vil gå i den kommende krigen.


Prestene og sjamanene er her for å finne en gjenstand, kanskje et manuskript, kanskje noe annet som skal hjelpe dem å binde ondskapen i verden. De vet ikke hvordan dette skal skje, men de er avhengig av å få tak i denne gjenstanden.


Pilgrimmene skal hit for å besøke sitt hellige sted, og hva slags hellig sted kan en sigøyner og en skumringsalv ha til felles på et slikt øde sted? Det er opp til spillerene å finne ut av.


Og hva slags sted er denne dalen midt i ingenting? Hvorfor står den ikke på noen kart?