Heksejegerne

Stormlaiver


Kommende, nåværende og

tidligereLes Ordre de Repurgateurs.


Heksejegerne er en orden. De er sanksjonert av kongen og kirken.

De står dermed under beskyttelse av både krone og kirke.

Le ordre des Repurgateurs [le årdre dø repurgetør], kaller den seg. Lederen deres kalles Le Grand master [Lø grand mastør]. Stormesteren er utnevnt av kirken og kongen. Den nåværende heter Pierre Salvatori.


Det er et klart religiøst innhold i ordenens virke og en stor porsjon galskap. De fleste heksejegere brenner bokstavelig talt for å drepe hekser. Det antas av mange personer av brutal legning søker seg dit, fordi de der kan være hensynsløse mordere uten å bli straffet for det.


En stor del av ordenen er fotsoldater. De kalles Les Sabres [le sabræ] Ordenes sverd.  De ledes av offiserer, som har jobbet seg opp fra menig soldater.

Noen av ordenen finner hekser , Les Renifleurs [ le røniflør]. Snuserne, de som snuser seg fram til hvem som kan være hekser og som sørger for at renserne kan finne ut om de er hekser. De finner som regel beviser før de fanger heksene.

Noen av ordenen er de som renser hekser, Les Purificateurs [le purifikatør] renserene . De renser heksene ved å forhøre dem, tilby dem frelse, for så å avrette dem

De farligste er dommerene. Les Juges,[le sjusje] har en slik posisjon at de kan dømme noen til døden på stedet. Når de har bestemt seg for dette, så sies det at gudene snakker gjennom dem. Og da særlig Havenos, mysterienes gud. Dommeren kan dømme folk til straffearbeid, ellers dødsstraff. Dette kan ta dager til timer. Men de mener at gudene alltid gir dem det rette svaret. Og de handler på det.


Som regel er det Les Renifleurs som finner fram til heksene. De blir så innbrakt av Les Sabres, noen ganger med assistanse av Les Purificateurs som ikke synes å la seg affektere av heksekunster. De bli brakt fram for Les Juges som dømmer dem. Dømmes de til døden er det opp til Les Reniflørs å rense dem, slik de atter kan finne frelse.Ordenens symbol:

Et brennende pentagram på en svart bakgrunn.

Dette symbolet sees på våpenkapper, faner og ornamentikk i ordenen. Noen heksejegere har det også tatovert på kroppen. da det skal beskytte mot besettelse av ånder og påvirkning av mental magi.


Man kan skille mellom fotsoldater, snusere, rensere og dommere på hvilket symbol de bærer på skulderen av uniformen sin. Uniformen er som regel svart. Den har varierende form, da frankere generelt er meget motebevisste og særlig offiserer liker å kle seg bra. Skudermerkene er som følger:


Les Sabres, et sverd med opptil 4 stjerner for  å indikere rang.

Les Renifleurs, En blomst, med ingen  og opptil 2 stjerner for å indikere rang.

Les Purificateurs, en dråpe. Ingen variasjon i rang. Noen ganger er også denne dråpen plassert midt inne i symbolet på våpenkappen.

Les Juges, en vektskål. Ingen varisjon i rang. Dommerene bærer som regel ikke våpenkapper, de har et lite våpenskjold på venstre side av  brystkassen, og en vektskål på skulderen.