Om Ebbe

Ebbe- tiden etter bølgenkremering
kremering
Plakater på alle legekontor
Plakater på alle legekontor
90ecda9b-7460-41ce-bc85-f6ca0bd63362
90ecda9b-7460-41ce-bc85-f6ca0bd63362
images
images

Ebbe er satt til August 2020, på  en liten øy rett utenfor  Manger, nord i nye Alver kommune , tidligere Radøy. På denne øyen holder en gruppe mennesker til i en hytte, der de isolerer seg fra  sykdommen som har ført til at hele Vestland fylke er under unntakstillstand siden starten av mars.  

Dette er en laiv med høy intensitet, mye stress og en plottlinje skjult i historien. 


Spillet finner sted på, både i virkeligheten og i spillet, på Kystledhuset Skageneset.  I spillet ligger dette huset på en øy, ikke på en halvøy. 

Til dette stedet har flere personer som luktet lunten før det var for sent, søkt ly for en grusom sykdom som har lagt Nordhordland øde.  Hytten var full av hermetikk (det er den ikke i virkeligheten ) og det er slik de overlevende har klart seg de 5 månedene som har gått siden sykdommen kom ut av kontroll. 


De fleste av de som bor på øyen kjente hverandre ikke fra før,  og noen få falt fra tidlig og ble begravd. Siden det ikke er strøm på øyen har beboerne vært uten kontakt med omverdenen i 4 måneder. De  har sett kystvakt og militære skip på avstand, men de har ikke reagert på praiing.  Det kan virke som om kystvakten og militæret ignorerer dem med vilje.  De har ikke sett fly over området og kun en sjelden gang militære helikopter. 


Spillets formål er å spille på frykten for at verden har endret seg for alltid,  satt opp mot ønsket om å bevare det som en gang var. Samtidig dukker det opp et  ukjent element som vil røske opp i rollenes hverdag. 


For å skape samfunnet slik som det er, vil vi bruke forumdiskusjoner, der spillerene får være med å utdype sitt lille samfunn. Rollene  blir skrevet fram til det tidspunktet de kom til øyen. Derfra skal spillerene i fellesskap skape samfunnet de bor i. Finne på regler og  konflikter som  kan ha oppstått dem i mellom. 


Det blir en liten kontigent av nykommere. Max 5 stykker som ankommer "øyen" på Fredag 7. august. Disse rollene er skrevet til det tidspunktet de ankom øyen. De vil allikevel få være med på å forme dynamikken innad i gruppen fra den ble satt sammen.  Disse personene må være i fysisk god nok form til å kunne gå inn i spill  med sitt utstyr på en tur som , i moderat tempo, tar en time på god tursti. 


Det vil bli elementer av skrekk på denne laiven.

Det er ikke stilletid på laiven. Det vil ikke si at man ikke kan velge å  prøve å sove seg gjennom eventuelle hendelser. 


Historiens elementer  er gjemt i forhistorien til rollene. 

Historien er ikke et hoveplott som MÅ avdekkes, det kan allikevel være veldig underholdende om den blir det.  For alle parter.